DIY: Marmer look kerst ster hanger

Mijn eerste jaar als blogger voor de Christmas Countdown georganiseerd door Ceciel van Badschuim.eu

Elke dag tot aan de kerst gaan verschillende bloggers je laten verrassen met leuke do it yourself’s voor jezelf of om lekker samen met je kinderen te maken.
12341525_978635392203830_1740636240146128595_n

 

Tot mijn grote verbazing kon ik weinig tot geen marmeren kerst hangers vinden. Terwijl het al wel een beginnende trend is. Om de sfeer kloppend te blijven aan de stijl die ik voor kerst bedacht had, wil ik deze look wel graag hebben. Wanneer ik graag iets wil en niet kan vinden, dan beginnen mijn hersentjes al overuren te maken hoe ik het dan zelf kan oplossen. Eigenlijk door het gewoon zelf te maken.

Een aantal weken geleden bij de Action kwam ik een netje met een paar houten kerst sterren tegen. Voor mij zijn ze een beetje te landelijk, maar je kunt ze goed als basis gebruiken. En wat ook wel erg fijn is in deze dure maanden, ze kosten maar 0,70.

ster9

 

Van deze sterren ga ik de marmer look hangers maken.

 

Wat heb je nodig:

  • Een netje kerst sterren
  • Marmer look plak plastic
  • Snijmat
  • Mesje
  • Schuurpapier
  • Witte lak verf
  • Kleine kwast
  • Roer stokje voor het verf

 

Aan de slag

Stap 1

Schuur de sterren goed glad met het schuurpapier. Voor de mensen die iets meer pietje precies zijn (zo als ik), zorg dat de lijnen van de ster ook strak geschuurd zijn. De sterren zijn niet helemaal recht gezaagd. Zo krijg je nog een verfijnder uit resultaat.

ster7(Ster één is niet geschuurd en ster twee is wel geschuurd)

Stap 2

Na dat alles netjes geschuurd is pak je de verf. Ik heb gekozen voor witte lak verf, maar je kunt ook voor een ander accent kiezen. Roer eerst je verf goed door met het roer stokje en schilder dan de randen van de ster.

Daarna laat je de sterren even met rust, totdat ze droog zijn. Daarna schuur je de boven en de onderkant nog een keer ligt op. Dit doe je door je oppervlakte weer recht te maken, want je kunt altijd een beetje morsen op plekken waar het niet moet.

ster5

Stap 3

Daarna haal je al de afgeschuurde hout vlokken weg met een doek. Je zou het doek licht vochtig kunnen maken met water. Dan weet je zeker dat alles er af is. Wanneer dit is opgedroogd, pakken we het plak plastic er bij. Verwijder de onderkant van het plastic, waardoor je de plak kant aan de bovenkant hebt liggen. Dan leg je daar je ster hanger op, het is tijd om de ster uit het marmeren plak plastic te snijden. en inderdaad hiervoor gebruik je je snijmat en je mesje. Snijmat onder het plastic en het mesje laat je lijden door de lijnen van de ster. En dan nog een keer voor de andere kant van de ster. Tada daar heb je een marmeren ster. Als het nauw niet goed plakt, dan zou je het kunnen lijmen.

ster3

Stap 4

En als finish in touch zou je nog een mooi lintje/ touwtje kunnen gebruiken, om de hanger nog mooier op te hangen.

En klaar is je marmer look kerst ster hanger.

ster2

Ik heb de sterren in de Kamerden gehangen.

ster1

ster6

ster8

Hoe zou jij de ster stijlen?

 

Morgen mag Karin van Familieprints haar diy op haar blog laten zien, ik ben erg benieuwd jullie ook?

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.