DIY: Houten kerstster

Mijn tweede jaar als blogger voor de Christmas Countdown georganiseerd door Ceciel van Badschuim.eu.

Elke dag tot aan de kerst gaan verschillende bloggers je laten verrassen met leuke do it yourself’s voor jezelf of om lekker samen met je kinderen te maken.
Dit jaar hou ik heel erg van de naturele kerst trend, hierin worden veel met natuurlijke materialen gewerkt zoals hout, linnen en groen soorten.
Ook zie je dit jaar veel ornamenten terug komen. Dus ik dacht hoe leuk is het wanneer je deze twee “trends” samenvoegt? En dan te werken met takken en deze samen te knopen als ornament, een ster. Daarin tegen vind ik het erg fijn wanneer een DIY snel gemaakt is.
En toen kwam ik uit op deze leuke ster.
 
Wat het je nodig:
  • Vijf lange takken (die op de zelfde maat zijn afgeknipt)
  • IJzerdraad
  • Nijptang

Hoe ga je te werk:

Neem twee takken en leg deze neer zodat er een pizzapunt ontstaat. De uiteindes waar de takken samen komen die bind je vast met ijzerdraad en het uiteinde knip je los met de nijptang. Daarna bind je de andere drie overgebleven takken vast op de manier die zijn voorgedaan op de tekening. Van nummer twee t/m vier.

 

En klaar is je eigen kerstster! Super makkelijk en je bent snel klaar.

 

 

Het leuke van deze DIY is dat je zelf kunt bepalen hoe groot of klein je de ster maakt. Zo kun je een echte eyecatcher maken voor in je interieur, maar je kunt ze ook kleiner maken in de vorm van hangers. Leuk voor in je kerstboom of voor je raam te hangen!

Morgen staat er weer een nieuwe kerst DIY countdown klaar en deze keer zal kan je die vinden bij Karin van Familieprints.

 

Liefs Sanne❤

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.