DIY: Paasei diadeem

Over een kleine maand (zestien april) is het alweer Pasen. Alle konijnen, kuikens, eieren, paastakken in vrolijke zoete kleuren mogen dan weer tevoorschijn komen. Pasen is officieel een christelijk feest, op deze dag zou Jezus opgestaan zijn uit de dood. Drie dagen na dat hij gekruisigd is. Maar voor de mensen die niet gelovig zijn, is het voornamelijk een dag om gezellig met de familie/ vrienden heerlijk te gaan eten. En dan vooral met lekkere zoete broodjes in vormen van een paashaas of een haan. Ik weet nog wel met Palmpasen van vroeger dat we een paasstok maakte die we helemaal tot over de top mochten versieren met crêpepapier en geregen rozijnen, met als piek een haan. Hiermee gingen we langs de deuren om snoepgoed op te halen, iets om helemaal naar uit te kijken als kind.

Voor de periode naar Pasen toe lijkt het mij leuk om diverse DIY’s en inspiratie beelden met je te delen voor Pasen en de paastafel. En in deze blog laat ik je op een eenvoudige manier zien hoe je met bloemen en groen een ei kan versieren in een vorm van een kleine diadeem. Deze worden niet gemaakt op de officiële manier van een bloemiste, maar wel op een makkelijke manier die iedereen kan maken.

 

Wat heb je nodig:

– IJzerdraad (hoe verfijnder de bloemen/ bladeren zijn, hoe dunnere draad moet je nemen)

– Bloemen/ groen

– Nijptang

– Mes

 

Hoe ga je te werk:

Je hebt diverse manieren om deze kleine diademen te maken. Je kunt ze inwikkelen, maar je kunt ze ook rijgen. Het rijgen kan je makkelijk doen met trompetvormige bloemen. Ik heb hiervoor een bloeiende Kalanchoë bloem gebruikt, deze kan je makkelijk op je draad schuiven. Eigenlijk is het niet zo heel moeilijk om te maken en denk ik dat de voorbeeld foto’s al wel voor zich spreken (als je er nog wel vragen over hebt, mail mij gerust).

 

Tip: Als je geen eierdop in huis hebt of je bent je oude een beetje zat, kan je een garen bolletje gebruiken waar je het mooie versierde ei op kunt laten rusten en een mooi podium kunt geven.

 

Ben je ook al stiekem een klein beetje bezig met het voorbereiden voor Pasen?

Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.