Het is om op te eten.

Ken je het designmerk Van Tjalle en Jasper (gestart in 2012) al? De producten die ze maken staan bekend als minimalistische, originele vormen en praktisch in gebruik. De meubels zijn niet geïnspireerd op de trends, maar ze houden de ontwerpen bij hun zelf. Zo heeft Tjalle elke dag wel veel ideeën om weer nieuwe producten te maken en daar haalt Jasper de beste concepten uit. Daarna gaan ze opzoek naar het beste materiaal en de juiste hoeken.

In hun collectie werken ze voor het grootste gedeelte met hout en dit komt vooral terug in de vloer- hanglampen. Ik kwam ongeveer twee jaar geleden voor het eerst een ontwerp Van Tjalle en Jasper tegen. Dit was de Mini-Spot-Nik en ik werd geraakt door de vormgeving en op de manier hoe de lamp patronen op de omgeving maakt wanneer deze aan staan in een donkere ruimte.

De lampen worden laser gesneden op mdf, die je zelf in elkaar moet zetten. Wat ik erg leuk vind is dat je zelf ook op deze manier een steentje kunt bij brengen tot het eindproduct. En zeg nou zelf, daar word je dan toch ook echt trots op. En wat ook wel erg fijn is, het pakket is makkelijk en snel in elkaar te zetten.

Buiten het blanke mdf hebben ze nu sinds kort ook drie kleuren aan de collectie toe gevoegd. Dat zijn de Aged pink, Dirty mint en de Soft grey. Mooie kleuren die erg toegankelijk zijn voor in elk interieur. Het “verf” is op basis van gekookt lijnzaadolie. Nadat de olie is aangebracht laten ze die even intrekken en na een tijdje boenen ze de plaat weer helemaal schoon. Hierdoor blijft het MDF zichtbaar.

 

 

Voor op de werkkamer waren we nog opzoek naar een nieuwe lamp. Die past bij het speelse behang patroon en die sfeervol licht geeft aan de ruimte. Zo kwamen wij uit op de Granny Smith hanglamp in de kleur Aged pink. Deze lamp heeft een charmante, klassieke look en een kleine knipoog naar vroeger, maar wat toch helemaal gemaakt is in de tijd van nu.

De ruimte waar het bureau staat is best wel groot, nu kan je er voor kiezen om er een kleine lamp op te hangen. Maar ik heb er juist voor gekozen dat de lamp iets groter is dan wat de meeste mensen zouden durven. Zodat je een echte blikvanger in de kamer hebt hangen en het speelse effect weer meer benadrukt. Wanneer je gedurfde meubels toepast in je ruimte, kijk wel altijd eerst of dat het staat en dat je ruimte dit toelaat. Zo ja, probeer het eens, het zal je verrassen!

 

 

Welke lamp Van Tjalle en Jasper zou jij graag in kamer willen hebben hangen? En weet je toevallig de kleur ook al?

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Van Tjalle & Jasper. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Wat een tof merk inderdaad! Ik vind de staande lamp ook echt prachtig. Deze kleur kende ik nog niet en vind deze echt een plaatje. Doe mij dus maar de staande spot in deze kleur 💕