Lichtpuntje

Ze zeggen dat het officieel nog zomer is, maar wanneer je naar buiten kijkt zie je toch dat de herfst echt al wel is begonnen. Wanneer de dagen komen dat het weer begint om te slaan wil je toch een fijne plek hebben waar je je in huis kunt terug trekken. Met kaarslicht, omringt met zachte plaids en je heerlijke slobber pyjama aan, wanneer je weer eens bent nat geregend! In deze periode ben ik vooral s ‘avonds opzoek naar fijne sfeerverlichting. Niet alleen qua warmte of fel licht! Maar ook hoe de waxinehouder of lamp juist zijn licht verspreidt. Dit geeft namelijk de juiste sfeer in huis voor mij.

Nu ben ik al een langere tijd verliefd op de Geist tafellamp (L) van het merk Fest Amsterdam. Deze zijn te koop in twee varianten, waarvan beide de basis gemaakt zijn van hout. Je hebt de klassieke samenstelling: naturel en normaal hout. Maar ook de eigentijdse radiant die plexiglas tussen de houten borden in heeft staan. Doordat er twee borden voorelkaar staan met daar tussen de lichtbron, geeft dit een mooi gedempte gloed tegen het design aan. En het licht ook een deel op de muur op. Buiten dat deze lamp mooi licht geeft, past de vormgeving (ronde vormen) ook erg mooi in onze woonkamer.

 

 

Zo hebben wij bij Flinders voor de klassieke samenstelling van naturel en normaal hout gekozen. Juist omdat de kleur zo fijn aansluit op de tinten in de woonkamer. Ik vind het een makkelijke lamp om te stijlen, omdat het design al een kunstobject van zichzelf is! Dus eigenlijk kan deze overal mooi staan in de ruimte en hij is makkelijk te verplaatsen. Wij hebben er voor gekozen om hem in het middelpunt van onze ruimte neer te zetten. Zodat de hele ruimte een mooie warme gloed krijgt. En buiten dat vind ik dat de lamp daar ook erg mooi staat. En doordat het hout overal terug komt in ons huis als rode draad word het nog mooier verdeelt in het geheel.

Kom maar op met de herfst!

 

 

Welke variant lamp zou jij graag in je interieur willen laten stralen?

Liefs Sanne

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Flinders. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.