Theeleuten onder het genot van mooi design.

Storm, regen, koud, knus, warme tinten van de natuur, het komt allemaal op je af in de herfst periode. Na een mooie wandeling van dwarrelende bladeren en op komende paddenstoelen of je bent weer eens nat geregend op de fiets vind ik het heerlijk om weg te kruipen op de bank met een lekker kopje thee. En dan het liefst een hele pot met heerlijke kruiden/ specerijen geuren. Ik gebruikte eigenlijk altijd een theepot hier voor (waar ik ook al een kleine verzameling van heb), maar wanneer je alleen geniet van he kopje thee, dan word de rest koud. Wat natuurlijk zonde is, of je maakt er een icetea van. Dat vind ik alleen wat meer bij de lente/ zomer horen. Dus eigenlijk zou een mooie design thee- (of koffiepot) in de vorm van een thermoskan wel erg toepasselijk en makkelijk zijn. En ja als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik altijd wel iets op het oog heb. Zo ook hier voor! En dat is de Geo thermoskan van het merk Normann Copenhagen. Ik ben zo verliefd op de vormgeving van dit design. Hij staat bekend door zijn strakke geometrische lijnen en heeft een klassiek retro randje en is vormgegeven naar een moderne look. Wat ik ook erg leuk vind is dat de thermoskan uit twee kleuren bestaat, wat het design helemaal van nu maakt. Want veel kleuren gaan we veel terug zien in de interieur wereld. Deze thermoskan bestaat uit de kleuren wit, turquoise, paars, grijs, rood en zwart en heeft een inhoud van één liter.

Een klein weetje over de Geo thermoskan: “Deze heeft de Red Dot Design Award in 2013 gewonnen”. En is ontworpen door Nicholai Wiig Hansen die meer producten maakt voor het Deense merk Normann Copenhagen. Bij het ontwerpen neemt hij zichzelf als gebruiker in gedachten en voordat hij het ontwerp op papier zet heeft hij het al helemaal uitgewerkt in zijn hoofd. Er worden geen poespas dingen aan zijn ontwerpen toegevoegd, hij voegt alleen details toe als het een functie heeft aan het design.

Voor de mensen die graag alles in de vaatwasser stoppen om iets schoon te krijgen, daar is de Geo thermoskan geen liefhebber van. Of te wel, hij is niet geschikt voor de vaatwasser.

 

 

Ik heb zelf gekozen voor de witte (gecombineerd met nude) thermoskan, omdat deze mooi past in het kleurenpallet van de keuken, maar ook in de woonkamer. Ook wanneer je deze niet gebruikt is het al een “kunstobject” van zichzelf. Dus hij misstaat ook niet op je keukenblad!

En nu is het tijd voor een lekker kopje thee!

 

Buiten de warme dranken kan je er natuurlijk ook prima koude dranken in bewaren!

 

 

Welke kleur zou jij graag in je keuken willen laten stralen?

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met MisterDesign. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.