Bloementrend Rebel

Afgelopen dinsdag kregen we (ik en nog een paar mede blog collega’s) een lezing en een workshop over één van de bloementrends van 2017 ‘Rebel’. Deze werd gegeven door Geert Maas en Brigitte Hagen georganiseerd door Alpha Communications.

De trend rebel staat voor tegendraads, geen regels, een tegen reactie, onverwachte combinaties en kleuren. Eigenlijk wat je nu vooral ziet wanneer je naar de wereld kijkt. Er ontstaan tegen reacties, die zich weer vormen tot nieuwe vormen. Deze zijn extreem, creatief en met diverse technieken. Wanneer je naar de kleuren combinaties kijkt kan het niet gek genoeg. Er word voornamelijk gebruik gemaakt van felle kleuren, zoals roze, geel, paars, blauw en rood. En de woorden ton sur ton komt dan ook niet in deze trend voor. Het is juist de bedoeling dat je alle kleuren mixt en matcht.

Ook de techniek biedermeier is veelte netjes voor rebel. Er moet juist geëxperimenteerd worden met hoogte verschillen en materialen gebruik met een knipoog naar humor. Je ziet dat groenten en fruit worden geschilderd, maar ook bladeren worden kunstobjecten bij zichzelf wanneer je hier patronen op maakt, vazen worden op elkaar gestapeld door zo weer een nieuwe vaas te verweren, bloemen niet recht in de vaas te zetten maar schuin en diverse bloemenimitaties. Als het maar fun uitstraalt en niet te serieus is.

 

 

De bloemen die erg goed in deze trend passen dat zijn de Gerbera, Gipskruid, Gloriosa, Dhalia, Tulp, Ridderspoor en de Chrysant. En die laatste kan deze trend nog wel het beste vertegenwoordigen. Deze bloemen heb je in diverse kleuren (ook twee kleurig), vormen en maten. Een aantal jaar geleden was dit nog een “oma” bloem, maar hij is weer helemaal van nu! Ik vind vooral de spin en de bol Chrysanten erg mooi!

Nu hoor ik je denken 2017, zo lang duurt dit jaar niet meer. Nee dat klopt, maar trends evolueren zich en de ene keer gaat deze langer mee dan de andere. Deze trend kan zo overlopen naar 2018 en waarschijnlijk krijgt deze trend een funky tintje waar misschien dan juist donkere tinten er aan worden toegevoegd.

 

Na de lezing mochten we zelf aan de slag en wat een feest was dit voor mij! Ik mocht weer bloemschikken! En daar sta je dan voor een bloemen hoek met voornamelijk heel veel Chrysanten, maar ook met de andere bloemen die in deze trend horen. Ik kon mijn geluk niet op en ik pakte de ene mooie bloem na de andere en ja dit moest wel een grote bos met bloemen worden. Als basis maakte ik een wolk met Gipskruid en daar tussen stak ik op diverse hoogtes en kleuren Chrysanten, Gerbera’s en Vanda Orchideeën. En voor de fun verdeelde ik her en der een pauwenveer. En klaar was het boeket!

 

 

Na het bloemen evenement mochten we onze creaties mee naar huis nemen. Dit was nog best een uitdaging in een overvolle trein, maar het is goed gegaan en thuis heb ik het boeket gelijk passend gemaakt op de vaas.

 

Eigenlijk is dit een erg leuke en makkelijke trend voor iedereen, ook voor de mensen die geen groene vingers hebben, want je kan namelijk niet zo veel “fout” doen als je de richtlijnen aan houd van deze trend. Het is vooral belangrijk dat je plezier hebt van bloemen!

 

Wat is jouw favoriete bloem van deze trend?

 

Liefs Sanne

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.