Kerst DIY: Waxinelichthouder

Misschien ben je al wel stiekem bezig om te bedenken hoe je je huis kan versieren met kerst? Ik al wel! Er gaat natuurlijk niets boven verlichting rond deze periode. Het geeft zoveel sfeer en romantiek aan je ruimte, vooral het licht van vuur die een dansend effect geeft op je muur of in een waxinelichthouder. Nu heb ik een leuke DIY bedacht die je nu kan gebruiken, maar ook erg mooi is voor de kerst. Het is een waxinelichthouder die door de leukste patronen verlichten aan je ruimte.

 

Wat heb je nodig:

  • A4 papier
  • Jampot
  • Potlood
  • Snijmat
  • Mesje waar je verfijnde lijnen mee kan snijden
  • Plakband

Hoe ga je te werk:

Maak als eerst het papier op maat van je jampot in de breedte en de hoogte. Dan bedenk je welk patroon of afbeelding je graag wilt zien op je waxinelichthouder. Deze teken je uit op je opmaat gemaakte stuk papier. Weet wel hoe verfijnder je werkt hoe moeilijker het is om het netjes uit het papier te snijden. Dus is dit je eerste keer, werk dan met makkelijke lijnen, bijvoorbeeld een kerstboom. Maar als je jezelf graag wilt uitdagen is heel veel  mogelijk! Zo heb ik gekozen voor de hulst, diverse kerstballen en een schaats.

 

 

Nu is het tijd om het patroon of afbeelding uit te snijden totdat je tevreden bent met het resultaat. Dan pak je de jampot en zet hem op de tafel, rol daarna het papier met patroon om de jampot (zorg er wel voor dat het papier de tafel raakt, zodat je geen potje meer kan zien) en plak deze aan elkaar vast met plakband. En klaar is je waxinelichthouder!

Wanneer je er meer maakt en bij elkaar neerzet in een groepje die diverse maten hebben, gecombineerd met vaasjes met kerstgroen of bessen word het samen een mooi en leuk geheel!

 

Ik zou het erg leuk vinden om jullie creaties ook te zien. Als jullie de #kerstmetdraadenspijker gebruiken kan ik al jullie creaties daar terug vinden!  

Heel veel knutsel plezier en weet je al voor welke print of afbeelding jij voor je waxinelichthouder wilt gaan gebruiken?

 

Liefs Sanne

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.