Chrysant, de geluksbrenger + doe het zelf : zomerkrans.

Vrijdag de dertiende, ze zeggen dat het de dag is die ongeluk brengt. De verhalen van deze dag gaan al heel ver terug in de tijd en er zijn verschillende beweringen voor waarom deze dag ongeluk brengt. Heel even afkloppen, maar voor mij is het eigenlijk een dag net als andere dagen. Maar voor de mensen die wel getroffen worden op dit soort momenten heb ik een leuke en vrolijke gelukstip (buiten dat is het natuurlijk leuk voor iedereen die van bloemen houd)! De Chrysant. Zo staat deze bloemen voor een lang en gelukkig leven.

 

De Chrysant

Deze bloem heeft wel z’n tweehonderdvijftig verschillende soorten die hier in Nederland worden gekweekt. Zo zijn er Chrysanten die minimaal vijf bloemen op een steel hebben, maar je hebt ook hele mooie met één bloem. Buiten het aantal bloemen op een steel zijn er ook grote variaties qua vorm. Je hebt bijvoorbeeld de spinvormige, als bolletje of dubbelbloemig.

 

 

Wat ik erg leuk vind is dat de Chrysant elk seizoen zijn eigen kleurenpallet heeft. Nu in de zomer vind je ze in felle en pasteltinten. Ook is het een sterke snijbloem. Met deze zomerse dagen kan je makkelijk (ongeveer) tien dagen genieten van deze mooierds. Mits je werkt met een schone vaas, snij mes, water en voeding. De steel moet je wel schuin afsnijden en wanneer het water troebel begint te worden dan is het tijd om het water te verversen en de steel weer een klein beetje schuin afsnijden.

 

Zomerse bloemenkrans 

Je kan heel veel mooie dingen maken met Chrysanten. Zo is het al gaaf wanneer je ze losjes in de vaas zet of in kleine vaasjes, maar deze keer wou ik eens wat anders laten zien. Een zomerkrans. Doordat je Chrysanten in verschillende soorten qua groot en klein bloemige hebt, zijn deze bloemen zeer geschikt voor een krans. Ook de felle vrolijke kleuren maken het dan ook echt een zomers effect.

 

Wat heb je nodig 

  • Steekschuim ring van 30cm
  • Schaal van ongeveer 45cm
  • Emmer met Chrysanten, enkel en meer bloemen aan een steel. Ongeveer 5 a 6 bossen (het ligt er aan hoe groot je bloemen zijn).
  • Bind mes
  • Water
  • Stompkaars

Doe het zelf

Als eerst laat je de spoelbak tot ongeveer een kwart/ helft vol lopen. Dan leg je de ring met de kant van het steekschuim het water in. Dan wacht je even totdat het steekschuim helemaal is volgelopen. Dit kan je zien wanneer het steekschuim helemaal donker van kleur is geworden. Wanneer hij is vol gezogen met water, dan leg je hem op je schaal neer. Nu kan het echte werk beginnen!

 

 

 

Snij de Chrysant op ongeveer een lengte van drie vingers schuin af en steek deze dan bovenop in het steekschuim. Zorg er wel voor dat alle blaadjes er af zijn gehaald. Steek dan de steel ongeveer twee cm in het steekschuim. Zo blijven de bloemen stevig in je krans zitten. Dit doe je ook aan de binnen en de buitenkant en dan over de hele krans heen. Zo kan je zien tot hoever je de rest van de bloemen kan steken, zodat het echt een half rondje wordt. Zorg er wel voor dat je de verdeling van je bloemen in vorm en kleur kloppen. Anders raakt je krans uit balans.

Steek op deze manier de hele krans vol totdat je geen steekschuim meer ziet en klaar is je zomerse Chrysanten krans. Klaar om een mooi plekje te zoeken. Natuurlijk ziet hij er zo al erg mooi uit, maar met een stompkaars er in verwerkt geeft het nog meer sfeer aan de zomerse avonden.

 

 

Winactie 

Het leuke is dat ik aan drie van mijn volgers een mooie bos Chrysanten mag weg geven! Wil je graag deze mooie geluksbloemen winnen?

Deze winactie is alleen voor inwoners in nederland.

  • Geef een reactie onder de winactie foto (van de zomerkrans) op Instagram en tag twee vrienden.
  • Volg @justchrysanthemum.
  • Voor een extra lootje geef je een reactie onder deze blogpost.

De winnaars word 16 juli bekend gemaakt via de Instagram story’s en worden 21 juli al bij je thuis bezorgd!

 

Wil je meer Chrysanten inspiratie ontvangen? volg dan @justchrysanthemum op Instagram.

 

Wat is jouw favoriete Chrysant?

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met JustChrys. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.