Spiced Honey, de Flexa kleur van het jaar 2019 + slaapkamer make-over.

 

Misschien heb je het al wel voorbij zien komen of nog niet, dan heb ik een leuk weetje voor je. De kleur van 2019 is Spiced Honey geworden! Deze kleur is een onderdeel van het kleurenpallet voor volgend jaar, genaamd “Let the light in” Dit thema vraagt in huis onze ideeën en dromen om te zetten in daden. Zo zitten er wel tien kleuren in dit pallet, zoals Bright Star, Shimmered Love, Pink Nudity, Sun Kissed, Warm Shell, Lively Kraft, Tasty Toffee, Joyful Ruby, Royal Blue en natuurlijk Spiced Honey.

 

Spiced Honey

Het is een vriendelijke kleur met een warme ondertoon van amber. Ook vind ik het een krachtige tint die je energie en een fijn gevoel geeft.          Doordat  de kleur veelzijdig is kun je hem makkelijk combineren met andere tinten. De kleur is gebaseerd op de eigenschappen van honing, die natuurlijk, beschermend, tijdloos, verjongend en helend uitstralen.

Ik werd uitgedaagd door blogger en interieurstyliste Suzanne van &SUUS om de kleur van het jaar Spiced Honey te gaan gebruiken in een ruimte in ons huis. En die uitdaging ga ik natuurlijk graag aan!

 

 

De slaapkamer

Al langere tijd verlang ik in de slaapkamer naar meer warmte, balans en een speelsheid. Maar we vonden het steeds zo zonde om het mooie behang van de muur af te trekken. Jammer genoeg paste de kleuren blauw en grijs niet in de nieuwe sfeer waar naar ik op zoek ben. Dus tijd voor een nieuw plan! Om meer warmte te creëren in de slaapkamer is Spiced Honey de ideale kleur. Deze is zeker aanwezig, maar zal niet de overhand gaan nemen in de ruimte, omdat we geen super grote slaapkamer hebben. De kleur ga ik combineren met andere tinten uit het kleurenpallet “Let the light in”. Zo ga ik ook werken met Pink Nudity, Shimmered Love en Lively Kraft.

Een slaapkamer moet voor mij aanvoelen als een fijne deken die je omarmt. Zo krijgt elke muur wel een tint, zelfs het plafond! Deze wordt met Pink Nudity ( muurverf mat) gecombineerd met de zijmuur, maar deze krijgt dan wel zijdeglans. Ik kies vaak voor een matte look op de muren omdat ik meer van een puurdere uitstraling hou. Maar deze muur is het verst van het raam af, waardoor het de donkerste muur wordt in het vertrek. Doordat er een zijdeglans op zit weerkaatst het kleine beetje licht dat er op komt terug, waardoor het lichter lijkt.

 

 

Soms kun je nog wel eens twijfelen of een kleur wel echt mooi op die ene muur past. Daar heeft Flexa een handige app voor. De Flexa Visualizer app. Heel gemakkelijk geef je de muur die je wilt gaan aanpakken een kleur. Zo kon ik zien dat Spiced Honey te veel werd om de hele muur hiermee te schilderen. Dus op de muur word een lambrisering geschilderd met een dikke lijn tussen de boven en de onderkant. Om er zeker van te zijn dat de drie kleuren mooi staan bij elkaar gebruik ik de kleurentesters. Ik test ze op de muur, zo kun je gelijk zien wat de kleuren doen met de lichtinval en de ruimte.

 

 

 

Aan de slag met Spiced Honey, in de vorm van een lambrisering.

 

Voordat ik kon beginnen met het schilderen van de muren, moest ik als eerst aan de slag  met het plafond. Dat scheelt heel veel afplakken. Deze heb ik eerst voor gestreken met een primer. Omdat het plafond nog nooit na het spacken een likje verf heeft gekregen. Na de primer kon de officiële kleur er op, de Pink Nudity mat.

 

 

De volgende dag kon ik beginnen met het maken van de geverfde lambrisering.  Deze trek ik door over drie aansluitende muren. Dit geeft een dieper effect aan onze slaapkamer. Op deze manier breek je de ruimte en geeft het meer diepte aan het geheel. Maar hoe maak je nu een lambrisering?

 

Als eerst wat heb je nodig:

  • Schilder tape
  • 2 kwasten
  • 2 grote muur rollers
  • 1 kleine muur roller
  • Centimeterband
  • Rolhouder
  • Potlood
  • 3 kleuren verf
  • 3 roerstokken

 

Hoe ga je te werk:

Teken als eerst de juiste hoogte af van je lambrisering over de gehele lengte van je muur. Deze keer gebruik ik een dikke accentlijn tussen twee kleuren in. Dit benadrukt de breedte van de muur. De dikte van deze lijn is vier centimeter. Dus boven of onder je eerste afgetekende streep (het is maar net wat voor jouw de juiste hoogte is) teken je nog eens een streep over de hele lengte. Op deze manier krijg je een accentlijn. Dan plak je in de accentlijn de beide lijnen netjes af, en is het tijd om de eerste kleur te pakken. Ik verf als eerst de bovenkant van de muur. Wanneer je andersom zou beginnen  kun je eventueel verfspatten op je net geschilderde deel krijgen, en dat zou natuurlijk zonde zijn van je werk.

Ik begin met de kleur Shimmered Love, mat. Roer de verf  goed door met een roerstok, dan pak je een kwast en ga je eerst de randen schilderen. Wanneer dat klaar is pak je een muur roller en is het tijd om het open gelaten vlak te verven. Dit proces herhaal je ook voor de onderkant. Hiervoor heb ik de kleur van 2019 gebruikt Spiced Honey. Wanneer twee van de drie kleuren op de muren zitten trek je voorzichtig de tape van de muren. En laat deze drogen naar de gewenste tijd welke op het blik staat.

 

 

Wanneer beide kleuren zijn opgedroogd is het tijd om te werken aan de accentlijn. De lijn is al zichtbaar geworden door het verwijderen van de schilderstape, dus weet je ook precies waar je de lijnen weer moet gaan af tapen. Wanneer de tape is aangebracht kun je aan de slag met de laatste kleur op de muur. Ik gebruik hiervoor Lively Kraft, mat. Deze breng ik met een kleine muurroller aan. Wanneer deze er opzit kun je voor het laatst de tape er aftrekken en tada, klaar is je lambrisering. Wanneer er per ongeluk wat verf onder de tape is gekomen werk ik dit altijd nog even bij met een heel klein penseeltje. Zo krijg je hele strakke lijnen.

 

Op de muur van de lambrisering hangt ook een tv met veel snoeren. Deze waren allemaal zichtbaar. Eigenlijk een doorn in onze ogen. Dus heb ik twee kastjes gemaakt en geverfd in de kleuren wat blend met de muur. Zodat ze wegvallen in de wand. Deze heb ik in een matte lak geschilderd.

 

 

Eindresultaat

Ook al deed het wel even pijn om het vorige behang er af te trekken, daar hebben we nu totaal geen spijt meer van. De samengestelde kleuren en materialen geven zoveel warmte en rust aan de ruimte. Het is een heerlijke plek geworden, die ons nog veel plezier zal geven. Vooral met al die regenachtige / koude winterse dagen die er nog gaan komen. De kamer heeft nog her en der wat af styling nodig. Zo komen er nog hanglampen te hangen en de nachtkastjes mogen na vijf jaar ook wel weer eens vervangen worden. Maar in de basis is de ruimte klaar!

 

 

 

 

 

 

Dankjewel &SUUS voor deze leuke uitdaging! Ik daag graag Maaike van Sproet in huis uit, om aan de slag te gaan met de kleur Spiced Honey. Heel veel schilder plezier alvast. Ik ben erg benieuwd!

 

Wat vind jij van de Flexa kleur van het jaar 2019?

 

Liefs Sanne

 

 

 

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Flexa. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

 

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.