Kerstinspiratie in het huis van Draad & Spijker 2018.

kerstinspiratie

 

Elke dag weer heerlijke kerstnummers luisteren de lichtjes die blinken weer gezellig op de straten en de geur van de kerstboom die je tegemoet komt wanneer je de versierde kamer weer komt binnen lopen. Van mij mag de kerst periode wel iets langer duren. Door de drukte is de kerst alleen wel iets later dan normaal bij ons in huis. Maar deze week ben ik bezig geweest om het huis in kerstsferen te brengen en hopelijk jouw te laten inspireren met kerstinspiratie. Wat een feest!

 

Hoe bepaal ik de stijl voor de kerstinspiratie?

Ik vind het zelf altijd belangrijk dat je versiering aansluit op je interieur. Dit creëert rust in de drukke dagen. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je niet over de top mag gaan! Zo is ons kleurenpalet beneden paars, nude, groen, wit met een klein toefje roze. Het is dan leuk om daar dan je kerstversiering op aan te sluiten. Maar in je huis heb je ook een stijl die je ruimte uitstraalt. Dat is bij ons romantische Scandinavisch. In deze stijl vind je veel natuurlijke lichte materialen wat op een ambachtelijk manier gemaakt is en bij romantiek denk je aan zoete kleuren en veel liefde.

Wanneer je je kleurenpalet en je stijl goed onder de loep heb genomen ga je hier je versiering op uitzoeken. Het is ook altijd fijn om een geheugensteuntje mee te nemen tijden het shoppen. Dat is een moodboard met daarop de stijl die je graag wilt neer zetten. Je kunt natuurlijk ook werken met een thema. Dat heb ik dit jaar gedaan!

 

Kerstinspiratie thema: Zoet.

Toen ik keek naar mijn stijl en kleurenpalet kwam ik uit op het thema zoet gecombineerd met natuurlijke materialen en omdat het kerst is komt er een kleine toef glitter bij. Wat ik daar dan weer heel mooi op vind aansluiten is parelmoer. Zoet kun je op verschillende manieren vertalen. Ik vertaal het naar lief snoepgoed. Zoals verschillende spekjes, merengue / chocolade kerstkransjes en koekkransjes. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om al het lekkers te vinden in een mooie kersthangers. Zo heb ik een aantal mooie nude macarons uitgekozen bij Vondels. Hier verkopen ze de leukste kerstballen als je houd van een leuk grapje in je kerstboom!

De kerstballen heb ik gekozen in de kleuren vergrijst licht paars, nude / roze, wit met glitters en parelmoer. Ook heb ik mooie houten hangers gevonden. Waardoor het natuurlijke weer terug komt.

 

 

kerstinspiratie

Kerstgroen

Ook hebben we veel kerstgroen in huis. Waardoor je het gevoel hebt dat je zo door het “versierde bos” loopt.

We hebben een vergrijsde (hoofd) kerstboom, Pinus boompje, kerstkrans (deze kun je zelf ook maken wanneer je de natuurlijke kerstkrans workshop bij Draad & Spijker komt volgen. Klik hier om je in te schrijven), divers kerstgroen in losse vaasjes staan en een mini boompje in een mooie keramiek plantenpot. Hier zal ik later op terug komen.

Ook heb ik nog een handgemaakt mobiel gemaakt, waar je alle kerstversiering en kerstgroen in terug kunt vinden op diverse hoogtes. Maar wel op een subtiele manier, waardoor je alles goed kunt bewonderen.

 

kerstinspiratie


Eindresultaat kerstinspiratie

Jammer genoeg is de kerstperiode zo kort, anders hadden we wat langer van de kerstversiering kunnen genieten. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog! Na deze blog, zullen er nog een aantal kerstinspiratie blogs komen. Hierin lees je over bijvoorbeeld kerstcadeaus, mooi servies, een lekker kerstgerecht of kerstversieringen. Hopelijk heb ik je in deze blog al een beetje kerstinspiratie kunnen geven en als je de boom nog niet hebt staan je aan de slag kunt gaan met het neerzetten van jouw kerststijl!

 

kerstinspiratie
kerstinspiratie
kerstinspiratie
kerstinspiratie
kerstinspiratie
kerstinspiratie

In welke stijl maak jij je kerstboom/ ruimte?

Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.