Kerstcadeaus houten tips voor onder de kerstboom.

kerstcadeaus

Het is al weer midden december, de feestelijke maand waarin de cadeaus rijkelijk worden gegeven. Hier onder deel ik graag een aantal houten kerstcadeaus. Houten producten geven zoveel sfeer aan je ruimte, ideaal voor deze koude periode.

KAY BOJESEN

Zorgvuldig uitgesneden en gedetailleerde houten figuren van de alle hoogste kwaliteit.

Kay Bojesen (1886-1958) was een leerling van Georg Jensen, en volgde de opleiding als zilversmid in 1910. Na een paar jaar in Duitsland en Frankrijk aan het werk te zijn geweest, begon hij daarna te werken als zilversmid in Kopenhagen.

In het jaar 1930 realiseerde hij zich dat hij een passie had voor hout, wat voor hem resulteerde in een bijzondere collectie houten figuren. Die maakte hem een van de grote pioniers van de Deense kunstwereld.

De meeste van zijn houten figuren zijn inmiddels klassiekers geworden, met als meest bekende het aapje. Maar voor de kerst heb je naast de dieren ook een heuse kerstman, hoe leuk? Die kan je ook weer goed combineren met de leuke skiër. En daarnaast heb je voor de dieren ook houtenkerstmutsjes die je er zo over heen kunt schuiven om de sfeer met kerst helemaal compleet te maken.

kerstcadeaus

Van Tjalle en Jasper

Het designmerk Van Tjalle en Jasper is gestart in 2012.  De producten die ze maken staan bekend als minimalistische, originele vormen die praktisch zijn in gebruik en die worden verkocht tegen een eerlijke prijs. De meubels zijn niet geïnspireerd op de trends, maar ze houden de ontwerpen juist bij hun zelf. Zo heeft Tjalle elke dag weer veel ideeën om weer nieuwe producten te maken en daar haalt Jasper dan vaak de beste concepten uit. Daarna zoeken ze samen naar de beste materialen en de juiste hoeken om het product zo goed mogelijk neer te zetten.

De mini spot is een lamp gemaakt van mdf die je zelf in elkaar kunt zetten. Al eerder hebben de mannen hier add-ons voor gemaakt in de vorm van een raket en kippenpoten, maar voor de kerst is er nu zelfs een leuk gewei! Hoe leuk is dat om het met de feestdagen zo leuk aan te passen en erg leuk om te geven met kerst natuurlijk.

kerstcadeaus

KLOQ

Arjan Ros groeide op als zoon van een horlogemaker tussen de uurwerken. Geïnspireerd door de film ‘Moonrise Kingdom’ van Wes Anderson nam hij een oude klok mee uit het magazijn van zijn vader. Na het nodige strippen en verven was de eerste KLOQ geboren.

De nieuwe KLOQ is geïnspireerd op dit oude model en handgemaakt van FSC gekeurd berkenhout en gekleurd laminaat in Nederland. Een KLOQ is een kleurrijke expressie van eenvoud, een blikvanger aan de wand en doet oude tijden herleven.

En vlak voor de kerst komt er nog een nieuw ontwerp uit de handen van Arjan, de Mantel KLOQ! Mooi vormgegeven en verkrijgbaar in 5 kleuren voor zowel de body de wijzerplaat en de wijzers. Zo kun je net als de KLOQ het helemaal eigen maken voor de juiste sfeer in je huis.

Deze afbeelding is van KLOQ.
P.S. Deze mantel KLOQ is vanaf woensdag verkrijgbaar.

Wat zijn jouw favoriete kerstcadeaus?

Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.